Ma este viszont újabb ESEA meccsen szurkolhatunk a srácoknak.

A NiP utánpótlás csapatát, a Young Ninjas-t 2-1-re verte múlthéten a Budapest Five a Shadow League keretein belül, amivel kiharcolták maguknak a 2-2-es mérleget. A továbbjutásért az orosz Invictus Int ellen kellett játszaniuk tegnap, meglehetősen furcsa körülmények között.

Persze le kell szögeznünk, hogy nem mi döntjük el, hogy ki csal és ki nem, sőt, még torzsiéknak sem lehet teljesen pontos rálátása az ellenfélre, de azért egy-két furcsa jelenet szemet szúrt mindenkinek. A meccset az oroszok nyerték, Dust2-n 16-13-ra, Trainen 22-18-ra győzedelmeskedtek. Néhány játékos esetében viszont már meccs közben elindultak a találgatások.

Főleg Egor "killmatic" Storozhok volt gyanús, aki rengeteg gránátot hibázott el, sokszor a Trainen található létrákon sem tudott közlekedni, a hatodik érzék azonban működött. Embertelen gyorsasággal reagált minden helyzetben, lehetetlen pozíciókat tartott le vagy lőtt azokra rá az AWP-vel. Coolio még az éjszaka visszanézte a demót, ha kíváncsiak vagytok a teljes meccsre az oroszok szemszögéből, akkor Twitchen nézhetitek vissza coolio streamjét.

Az pedig már csak a hab volt a tornán, hogy a Shadow League kommentátorainak semmiből sem állt Train utolsó 5-6 köre, csak azt bizonygatták, hogy ők együtt játszottak FACEIT-en többek között killmatic-kal is és teljesen tiszta. Akárhogy is, egy kommentátornak nem a meccs közben kell védenie a játékosokat, ez gyakorlatilag csak még több olaj volt a tűzre.

A BP5 ezzel sajnos kiesett a Shadow League-ből, a héten viszont több mérkőzésük is lesz az ESEA Advanced 36. szezonjában, jövőhéten pedig kezdetét veszi a European Development Championship is. Ma este 6 órától az esport1tv Twitch csatornán lehet követni őket, az orosz GROND játékosai ellen lépnek majd szerverre, akik három mérkőzés után egyelőre veretlenek a ligában. Ráadásul este egy régi-új kommentátort köszönthetünk majd az esport1tv csapatában, de, hogy pontosan ki ő, az maradjon titok a meccsig.