Ahogy az minden izgalmas versenyen lenni szokott, az utolsó két meccs döntött a továbbjutásról az ESL SEC csoportkörében. A 9. szezonját húzó bajnokságban azonban most először nincs LAN döntő, illetve a tavalyi 10 000€-s prize pool is 4000€-ra csappant.

De ez a régió legjobbjainak, így a magyar elit csapatoknak sem szegte kedvét!

A csoportkörökben körmérkőzéses rendszerben játszottak a csapatok, közülük a legjobb 4 jutott tovább a rájátszásba. Ez a szerb BLUEJAYS esportsnak, a bolgár Bpro-nak és a FATE-nek sikerült. Illetve a magyar Budapest Five-nak is, ha az utolsó körökben hozni tudják a szükséges pontokat.

A továbbjutáshoz tehát kötelező volt elverni a román RedFear eSports csapatát legalább egyszer. Ha egyszer sem sikerült volna, akkor a RedFear jutott volna be a legjobb 4 közé. De a Budapest Five átérezte a helyzet súlyát és hozta a kötelezőt, Dust2-n 16:7-re, Mirage-on pedig 16:8-ra hagyták ott őket a mieink. 

Megvan tehát a playoff, ahol azonban nagyon nehéz lesz a szerbek elleni BO3-ban nyerni. A csoportkör során nagyon könnyen gázoltak át a BP5-on, a 14 játszott pályájukból csupán 2-t vesztettek el, bomba jó formában vannak. Ha nem jönne össze a döntőbe jutás, akkor a harmadik helyért még mindig küzdhetnek gabessonék. Az első hely 2000€-t, a második 1000€-t, a harmadik 600€-t, míg a negyedik 400€-t fizet. Gabesson a tőle megszokott módon, röviden-tömören summázta a történteket:

"Muszáj volt nyerni, és meg is tettük végre."

Reméljük a rájátszásra is maradt még erő a srácokban, hajrá BP5!

 

Forrás: https://metabro.hu/hu/2019/06/12/OTT-VAN-A-romanokat-oda-vissza-verte-a-BP5-megvan-a-rajatszas-SEC-en?fbclid=IwAR3jCEuYOuKM8P_HFHHJq1u_VWw1Tj9LDg-o-8wXddzholNp6HaaV7n3rqs