Jön az EDC következő szezonja, ahol persze a Budapest Five is szerverre lép majd

Sziky | 21/02/03 13:00

 

A tét ismét 30 ezer dollár, az esport1tv-n pedig ismét élőben szurkolhattok majd a Budapest Five-nak.

A European Development Championship első felvonása nagy siker volt, a csapatoknak és a nézőknek is tetszett a verseny, ráadásul a szervezés oldalán sem lógott ki a lóláb, ami az ilyen kaliberű versenyeknél sajnos elég ritka.

A Budapest Five is meghívást kapott tavaly az első szezonba. Második helyen végeztek az A csoportban a forZe és a Illuminar előtt, de az Endpoint mögött, a rájátszásban pedig a portugál sAw állta útjukat. 5-8. helyen zárt a magyar csapat a versenyen, amit végül a K23 csapata nyert meg.

Két nap és jön a folytatás, kezdődik az EDC 2. szezonja, ahová ismét meghívást kapott a BP5. Sok az ismerős csapat, a nagy részük játszott az első szezonban is, de azért van egy-két új alakulat is. Például az a Sangal Esports, aki a Budapest Five első ellenfele lesz.

Ezúttal a B csoportban foglalunk helyett, a SKADE, a HellRaisers és a Sangal mellett. Nem éppen a legkönnyebb csoport, de talán így fejlődhet a legtöbbet a csapat. Első ellenfelünk, a török csapat, ahol az a paz, ngiN és MAJ3R is játszik, akiket 2016 és 2018 között a Space Soldiers játékosaiként ismertünk. Ők hárman már Majorön jártak, sőt, a 2018-as bostoni ELEAGUE Majorön a 9-11. helyen végeztek, megelőzve olyan csapatokat, mint az Astralis, a Liquid vagy a Virtus.pro.

 

A Budapest Five csoportja csak jövőhéten kezdi meg szereplését, torzsiék pedig hétfőn 13 órától játszanak a Sangal ellen. Az a mérkőzés Bo1 lesz, aminek győztesére rögtön azután vár még egy Bo3 is, míg a vesztes csak másnap játszik majd újra. 

A Budapest Five mérkőzéseit természetesen élőben közvetíti majd az esport1tv stábja, reméljük, hogy egészen a döntőig és a végső győzelemig követjük majd a csapatot.

 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!