A Major minden játékot komolyabban gondoló player álma, ott játszani komoly presztízs. Itt nem a hatalmas pénzdíj a legvonzóbb, hanem a játékba való bekerülés. Ugyanis a csapat és a játékos matricái, graffitijei megmaradnak a CS:GO-ban, ezekből pedig bevételük is származik a Valve-val megosztva. Ám a lejutás szinte lehetetlen, főleg az európai régióból! Minden ilyen versenyre lejutásnak az online, nyílt kvali az első állomása. Ebből 4-et tartanak majd, mindegyikből a két legjobb jut be a zárt kvalifikációba, ahol már 8 meghívott együttes várja őket. Ott van az előző Majoron 0-3-mal kiesett fnatic és mousesports is. A zárt szakaszból 8 csapat jut le a már offline eventre, a Minorra. Idáig is nagyon nehéz eljutni, de a java csak most jön! A lejutott 8 csapatból csupán 2 jut ki a korábbi Major main kvalira, amit ma már Challengers szakasznak hív a Valve. Minden kétséget kizáróan az európai csapatoknak van a legnehezebb dolguk a kijutás ügyében, sokan úgy vélik, hogy több európai, és kevesebb CIS vagy ázsiai bejutó kéne, ugyanis minden régióból 2 együttes jön. Illetve akkor még nem beszéltünk a nyílt kvalifikáción csaló csapatokról, a megálló szerverekről, vagy bármilyen hasonló problémáról, ami könnyen véget vethet egy együttes utazásának.

Teljes magyar csapatnak eddig nem jött össze a Minorra jutás, 2016-ban a PixelFire, két magyar játékossal (flash, DeadFox), és egy coach-al (boco) lejutottak, ám onnan nem jött össze a siker. Azóta is csak DeadFox járt Majoron a HellRaisers-el. Ennek ellenére próbálkozók mindig vannak, a szombat délutáni nyílt kvalifikáción is több magyar csapat lesz, akik meg fogják próbálni a bejutást. Legnagyobb esélye talán a Salamandernek, illetve a Budapest Five-nak van, a két főállású profi magyar csapatnak, de bárki lehet kirobbanó formában, vagy lehet óriási szerencséje. Sajnos az eddigi évek azt mutatták, sokszor aznap verbuválódó mixek próbálkoznak, 0 közös gyakorlással pedig igen nehéz sikert elérni. Lássuk a magyar indulókat:

  • BudapestFive - gabesson, kolor, gejmzilla, fleav, barcode
  • Salamander Gaming - flash, bzt, aaron, bodito, coolio, alexrad (coach)
  • Nice Gaming - arbie, czupix, sebi, diablo, ? (tishler helyére beugró)
  • Plague (ex-Volgare - rmL-SzpeeM-tml-gevve-msN 

Ők az eddigi fix indulók, hacsak nem készül el egy last minute mix szombatra. A gamerzone.gg és a HoP eSport nem indulhatnak, hussaR és torzsi VAC bannos accountja miatt. DeadFox úgy néz ki nem fog játszani, mivel még mindig szerződése van a HellRaisers csapatával. Sok sikert kívánunk minden indulónak, reméljük a legjobbakat! 

 

Forrás: https://metabro.hu/hu/2019/05/24/Tele-lesz-magyar-csapatokkal-az-elso-Minor-kvalifikacio